Armijn van Roon, projectleider Zutphense Uitdaging

Kandidaten van Het Plein kunnen bij de Zutphense Uitdaging werkervaring op doen. Armijn van Roon vertelt over de manier waarop de Zutphense Uitdaging als niet commerciele partner kandidaten een kans geeft.

 

"Ik tekende namens de Zutphense Uitdaging een contract met Het Plein. We kwamen overeen dat gedurende drie jaar er vier werkervaringsplekken beschikbaar zijn voor kandidaten van Het Plein bij de Zutphense Uitdaging. De kandidaten pakken gedurende 3 tot maximaal 6 maanden allerhande taken op. Het doel is om de kandidaten mee te nemen in het werkproces en hen in contact te brengen met het netwerk van de Zutphense Uitdaging. Zo vergroten zij hun kans op een betaalde baan."

Is er zoveel werk bij de Zutphense Uitdaging?

"Ja, dat is er zeker. We zijn net gestart. Ons kantoor moet ingericht, we willen bij meer en meer ondernemers bekend worden, we hebben handjes nodig om hand en spandiensten te verrichten. Genoeg te doen."

Wat vindt u van de kwaliteit van de kandidaten die Het Plein aan u voorstelt?

"Ik had als ondernemer al eerder ervaring met kandidaten van Het Plein opgedaan. Dit beviel zo goed, dat ik het idee opvatte om structureel een aantal kandidaten in te zetten voor de Zutphense Uitdaging. Ik ben er van overtuigd dat er voldoende mensen in Zutphen zijn met kwaliteiten maar die, om wat voor reden dan ook, thuis zitten. We krijgen ondersteuning van een HRM-adviseur die tijdelijk zonder werk zit. Maar we hebben ook iemand die ervaring heeft met organiseren. Het niveau van de mensen is zeer wisselend. Maar iedereen is waardevol."

Armijn van Roon