Bijstand aanvragen door jongeren

Ben je jonger dan 27 jaar en wil je een bijstandsuitkering aanvragen?  Dan moet je eerst 4 weken actief zoeken naar werk en/of scholing. Het Plein helpt jou de eerste 4 weken mee om daarvoor een plan te maken. Zodat je binnen deze 4 weken misschien alweer aan het werk bent of naar school kan gaan. In deze periode kun je nog geen bijstand aanvragen.

Stappenplan voor jongeren 27 -

  1. Ga naar UWV WERKbedrijf en schrijf je in als werkzoekende en meld je voor een bijstandsuitkering. Hiervoor heb je een DigiD code nodig.
  2. Je belt met Het Plein op telefoonnummer via (0575) 595700, maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur. Let op! De datum waarop je belt met Het Plein is de meldingsdatum. Lees dus goed de aanwijzingen op Werk.nl als je het eerste gedeelte van de uitkeringsaanvraag heb ingevuld.
  3. Je krijgt dan een afspraak met een jongerencoach van Het Plein. Samen maak je een plan om actief op zoek te gaan naar werk of een opleiding. Lukt het niet om betaald werk te vinden, of met een opleiding te beginnen? Dan kun je na 4 weken kun je weer inloggen op werk.nl  en de aanvraag digitaal door te sturen.

 

Het is belangrijk dat je de gemaakte afspraken na komt. Doe je dit niet, en kom je niet op de vervolgafspraken, dan gaat Het Plein ervan uit dat je geen bijstandsuitkering nodig hebt en wordt je aanvraag niet in behandeling genomen.

Geen DigiD
Heb je geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Participatiewet? Bijvoorbeeld hoe hoog uw vermogen mag zijn of wat de regels zijn voor jongeren? Kijk bij de veelgestelde vragen. In het bijzonder vragen we uw aandacht voor de Taaleis. Staat uw vraag hier niet bij? Neem contact op met een Pleincoach via 0575- 595 700 of info@hetpleinzutphen.nl

Voor meer informatie over de Participatietwet verwijzen we u naar de website van de rijksoverheid

Klant bij Het Plein

Krijg je een uitkering van Het Plein? En heb je vragen over je inkomen? Je kunt iedere dag tussen 9 en 10 bellen met je inkomensconsulent. Bel naar: 05275 – 595 700.