Studietoeslag

Individuele Studietoeslag is een voorziening voor studenten met een beperking. Studiefinanciering of Wtos is voor een student meestal niet voldoende om alle kosten van te betalen. Veel studenten werken daarom naast hun studie. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de individuele studietoeslag.

U komt in aanmerking voor de studietoeslag als:

  • U 18 jaar of ouder bent
  • U een opleiding of studie volgt en studiefinanciering (Wsf 2000) of een tegemoetkoming in de studiekosten ontvangt (Wtos)
  • U geen of weinig eigen vermogen heeft
  • U bent als gevolg van een beperking niet in staat met voltijdse arbeid het wettelijk minimumloon te verdienen, maar hebt wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie.
  • En u niet in staat bent  om met een bijbaan het minimumloon te verdienen. Het Plein bepaalt of u echt recht hebt op de studietoeslag. Ook mag Het Plein de hoogte van de toeslag bepalen en of u deze bijvoorbeeld per maand of eenmaal per jaar krijgt uitgekeerd.

Aanvragen

U kunt de studietoeslag aanvragen. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op naar Het Plein.

Hebt u een Wajong-uitkering? Dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Informeer bij het UWV naar een vergelijkbare regeling voor Wajong-ers.