Werk zoeken met ondersteuning

Lukt het niet om werk te vinden? Het Plein kan u ondersteunen. Soms is een gesprek met een medewerker voldoende om u op weg te helpen. Maar Het Plein kan u ook meer hulp aanbieden. Wat u nodig heeft, bepaalt u samen met uw Pleincoach.

Werkwijze

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Het Plein, moet u zich eerst aanmelden bij het UWV WERKbedrijf. U komt daarna naar Het Plein tijdens het inloopspreekuur. Daar heeft u met een medewerker van Het Plein een intakegesprek. Als wordt vastgesteld dat u recht heeft op ondersteuning, gaat u aan de slag met uw route naar werk. Tegelijkertijd wordt de hoogte van uw bijstandsuitkering bepaald.

 

Activiteiten

Uw route naar werk is uniek, omdat u een uniek persoon bent met uw eigen mogelijkheden. In een Plan van Aanpak beschrijft u wat u gaat doen om aan werk te komen. Het Plein kan u een activiteit aanbieden waarmee u uw plan van aanpak vorm geeft. Dit zijn plekken bij organisaties en bedrijven waarmee u een stap verder komt in uw route naar werk. Het sluit aan bij wat u kunt en wat u nog moet leren.

 

Aan de slag als parttime zelfstandige

De arbeidsmarkt verandert. Steeds meer mensen werken als zelfstandige. Ook mensen met een bijstandsuitkering willen vaker voor zichzelf beginnen. Maar ze krijgen lang niet altijd (direct) een levensvatbaar bedrijf opgezet. Sinds kort zijn er regels die het mogelijk maken om vanuit de uitkering parttime in een eigen bedrijf te werken. U krijgt dan een deel van uw inkomen uit uw eigen onderneming en blijft voor een deel aanspraak maken op een uitkering.

Lees verder